WAT IS WORDPRESS?

Wanneer je een website wilt, heb je wellicht wel eens gehoord van WordPress. Je weet dan misschien ook dat het iets met blogs te maken heeft, maar verder…. Geen idee? In dit artikel leg ik je uit wat WordPress is en waarom een website van dit Content Management Systeem (CMS) een goede keuze is voor jouw eigen bedrijf.

Content Management Systeem

WordPress is het populairste CMS ter wereld. Een CMS is een softwaretoepassing waarmee je ‘content managet’. Het maakt het mogelijk om bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s en teksten te publiceren maar ook om pagina’s aan te maken of te beheren en extra functionaliteiten toe te voegen. WordPress maakt het dus mogelijk om zonder technische kennis je eigen website te maken en/of te beheren. Bijvoorbeeld een blog over je ultieme hobby, een website voor je eigen bedrijf of een webshop om over de hele wereld je producten te kunnen verkopen.

Hoe populair is WordPress?

Heel populair…. Maar liefst 30% van alle websites wereldwijd draait op WordPress!! Als je alleen gaat kijken naar websites die een CMS gebruiken, gebruikt zelfs 60% WordPress. Nummer 2 van de Content Management Systemen heeft een marktaandeel van ongeveer 5%, oftewel WordPress is wel 12 keer zo populair. Deze populariteit is te verklaren door de enorme gebruiksvriendelijkheid van WordPress.

Opbouw website

Er zijn drie essentiële pijlers voor een website: thema’s, plugins en de editor. Met behulp van een thema kan je het design (uiterlijk) van je website bepalen. Met een plugin voeg je extra functionaliteit aan je website toe, bijvoorbeeld een contactformulier, social media buttons of een nieuwsbrief. Met behulp van de editor maak je pagina’s en blogberichten aan, deel je deze in om ze vervolgens te publiceren zodat ze zichtbaar worden voor iedereen.

Flexibel en makkelijk uit te breiden

Door de populariteit van WordPress zijn er veel gratis en betaalde uitbreidingen beschikbaar. Met behulp van duizenden plugins is het mogelijk om allerlei functionaliteiten toe te voegen aan je website. Bijvoorbeeld de plugin WooCommerce voor het bouwen van een webshop, of de plugin Yoast SEO om de SEO van je website goed in te stellen. Daarnaast biedt WordPress ook de keuze uit tienduizenden gratis en betaalde thema’s die de ‘look’ en ‘feel’ van je website bepalen.  

Conclusie

WordPress maakt het dus mogelijk om met ondersteuning van vele thema’s en plugins een professionele website te maken. Twijfel je nog of jouw bedrijf een website nodig heeft, of zit je eraan te denken om jouw huidige website opnieuw vorm te geven? Lees dan ook dit artikel ‘7 redenen waarom een website belangrijk is voor je bedrijf’. Uiteraard kan je ook je wensen aan mij vertellen zodat ik je vrijblijvend een offerte kan sturen voor een professionele website!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

OOK INTERESSANT:

Wat is WordPress

WAT IS WORDPRESS?

Wanneer je een website wilt, heb je wellicht wel eens gehoord van WordPress. Je weet dan misschien ook dat het iets met blogs te maken

LEES VERDER »

OVERTUIGD?
WIL JIJ OOK EEN (NIEUWE) WEBSITE?

Wij helpen je graag verder!

Vertel ons je wensen en vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

10% KORTING

De hele maand december 10% korting op een nieuwe website. Vraag snel een offerte aan!