WAT IS EEN CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM, OFTEWEL CMS?

Wanneer je je verdiept in WordPress kom je al snel de term CMS tegen. Maar wat betekent CMS nu eigenlijk en belangrijker nog: wat kan je ermee?

De afkorting CMS staat voor Content Management Systeem. Oftewel een softwaretoepassing waarmee je ‘content managet’. Een CMS is bedoeld om het bijhouden van een website gemakkelijker te maken, het beschikt namelijk over een control panel waarmee de website aangepast en beheerd kan worden zonder kennis te hebben van HTML. Als beheerder van je website kan je eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het control panel. Er zijn veel verschillende CMS’en beschikbaar, maar in dit artikel beperken we ons tot WordPress.

Wanneer is een CMS handig?

Wanneer je regelmatig de inhoud van je website moet actualiseren door bijvoorbeeld nieuws toe te voegen, nieuwe producten in je webshop te plaatsen of regelmatig een blog schrijft, is een CMS erg handig. Zonder dat je technische kennis nodig hebt of contact hoeft te zoeken met je websitebeheerder kan je zelf je website actueel houden. Uiteraard kan je deze werkzaamheden ook uitbesteden aan LiLoweb, neem contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Welke voordelen heeft een CMS?

Doordat de techniek en het ontwerp van je website wordt losgekoppeld van de inhoud van je website (de content) is het onderhouden van de content van je website goed uit te voeren zonder dat je beschikt over technische kennis. Want deze content kan je dus actualiseren een aanpassen in het control panel van je CMS. Dit beperkt de kans op fouten of problemen aanzienlijk.

Binnen een CMS kan je voor meerdere personen rechten instellen, waardoor zij alleen content kunnen aanmaken binnen de vastgestelde lay-outs of templates. Jij kiest dus zelf wie wat wel en niet mag doen op jouw website. En dat is belangrijk om de ‘look and feel’ van je website te kunnen handhaven. Dit zorgt voor consistentie in je hele website!

Tot slot kan je in een CMS op een gemakkelijke manier je website-structuur beheren door je berichten in categorieën in te delen of sub pagina’s aan je hoofdpagina’s toe te voegen. Wanneer je dit consequent en op een logische manier doorvoert, maak je het je bezoekers gemakkelijk om je website te begrijpen en te gebruiken.

Wil jij een website laten bouwen en wellicht ook laten onderhouden? Of wil jij je huidige website vernieuwen? Vertel me je wensen en wij sturen je vrijblijvend een offerte!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

OOK INTERESSANT:

Wat is WordPress

WAT IS WORDPRESS?

Wanneer je een website wilt, heb je wellicht wel eens gehoord van WordPress. Je weet dan misschien ook dat het iets met blogs te maken

LEES VERDER »

OVERTUIGD?
WIL JIJ OOK EEN (NIEUWE) WEBSITE?

Wij helpen je graag verder!

Vertel ons je wensen en vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

10% KORTING

De hele maand december 10% korting op een nieuwe website. Vraag snel een offerte aan!