7 REDENEN WAAROM EEN WEBSITE BELANGRIJK IS VOOR JE BEDRIJF

Je vraagt je misschien af of je bedrijf wel echt een (nieuwe) website nodig heeft…. Je (potentiële) klanten vinden je ook wel zonder een website, of je  hebt al klanten zonder dat je een (goedwerkende) website hebt? Misschien zie je wel op tegen de kosten en eventuele rompslomp die het laten maken van een website met zich mee brengt? Hoe belangrijk is een website eigenlijk voor je bedrijf….

Onderstaand 7 redenen die aangeven dat een goede website voor je bedrijf werkt en dus heel belangrijk is:

#1: Goede eerste indruk

Een website zal voor mensen vaak het eerste contactmoment zijn met jouw onderneming. Met een website kan je mensen kennis laten maken met jouw producten en/of diensten. Bij een goede indruk zullen potentiële klanten eerder geneigd zijn contact met je op te nemen. Zeker als je website een professionele uitstraling heeft en goed aansluit bij je doelgroep!

Gemiddeld gaat een website 3 jaar mee, daarna zal het design meestal vernieuwd moeten worden aangezien technieken snel verouderd raken. Een kwalitatief slechte website wordt weer snel verlaten en is dus geen goede reclame voor jouw bedrijf. 

#2: Een website is 24 uur per dag beschikbaar

Ieder persoon kiest zijn eigen moment om zaken uit te zoeken en contact op te nemen met potentiele dienstverleners, dit gaat de hele dag door. Gelukkig hoef je zelf niet 24 uur per dag beschikbaar te zijn! Een website werkt de hele dag door, zonder enige arbeidskosten 😊.

#3: De resultaten van een website zijn meetbaar

Website analyse tools kunnen je precies vertellen hoeveel bezoekers je website heeft gehad, hoelang ze op welke pagina van je website hebben rondgekeken maar ook hoe je bezoekers op jouw website zijn gekomen (via Google of een andere website?). Deze waardevolle informatie geeft je meer handvatten om je doelgroep te bereiken! 

#4:  Een domeinnaam is makkelijker te onthouden dan een telefoonnummer

Wanneer je geen website hebt maar je je doelgroep probeert te bereiken middels mond-tot-mond reclame of advertenties moeten mensen veel gegevens onthouden om in contact met je te kunnen treden. Misschien hebben ze wel een visitekaartje van je ontvangen maar die kan maar zo weer zoek raken. Wanneer je een website hebt, kan men alleen al door je bedrijfsnaam te ‘googlen’ in contact met je treden.

#5: Je website is je online visitekaartje

Een website is het online visitekaartje van je bedrijf. Het zorgt voor een laagdrempelige vorm voor een eerste contact. Dit geldt voor mensen die heel bewust naar jouw bedrijf op zoek zijn maar natuurlijk ook voor die mensen die via zoekmachines op jouw website terechtkomen. 

#6: Met een website verricht je meer werk in minder tijd

Met een website kan je in minder tijd en tegen lagere kosten meer werk verrichten. Op je website vindt je doelgroep al informatie over jouw diensten en/of producten die jij niet meer persoonlijk hoeft te vertellen aan jouw potentiele klanten. Ook het beantwoorden van een e-mail vraagt veel minder tijd en kosten dan een telefonische afhandeling. Daarnaast kan je een e-mail beantwoorden op een moment dat het jou uitkomt!

#7: Met een website komt je bedrijf geloofwaardiger over en vergroot je je klantenkring

Wanneer je je eigen bedrijf serieus wilt nemen, beschik je over een website. Er zijn online genoeg concurrenten te vinden die wel via een zoekmachine te vinden zijn en waar op een laagdrempelige manier contact mee kan worden gezocht. Potentiële klanten zullen je overslaan wanneer je op Internet niet vindbaar bent. 

Hebben bovenstaande redenen je overtuigd dat jouw bedrijf ook een website nodig heeft? Of dat jouw huidige website wel een opfris-beurt kan gebruiken? Vertel me je wensen en laten we er samen voor zorgen dat jij voor iedereen goed te vinden bent!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

OOK INTERESSANT:

Wat is WordPress

WAT IS WORDPRESS?

Wanneer je een website wilt, heb je wellicht wel eens gehoord van WordPress. Je weet dan misschien ook dat het iets met blogs te maken

LEES VERDER »

OVERTUIGD?
WIL JIJ OOK EEN (NIEUWE) WEBSITE?

Wij helpen je graag verder!

Vertel ons je wensen en vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

10% KORTING

De hele maand december 10% korting op een nieuwe website. Vraag snel een offerte aan!